QUÈ HA ESTAT DE…? NetCan

Netcan Cantabria

NetCan ofereix solucions de connectivitat en zones allunyades dels grans nuclis de població

Amb l’objectiu de millorar els serveis de connectivitat de les zones allunyades dels grans nuclis de població a la comunitat autònoma de Cantàbria, l’operador d’internet d’alta velocitat de banda ampla NetCan Technologies ha dut a terme tres campanyes de crowdlending amb ECrowd!. Gràcies als diners captats (prop de 182.000 euros en total) s’ha facilitat l’accés a internet d’alta velocitat a la zona de Laredo i voltants, San Vicente de la Barquera-Unquera i Campoo de Enmendio i Valdeprado.

La nostra xarxa està donant cobertura a les considerades com “Zona Blanca, aquelles en les que no existeix infraestructura de banda ampla i és poc probable que es desenvolupi en un futur pròxim, segons la definició de la Direcció General del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital”, explica Fernando Gaspar Martínez, CEO de NetCan Technologies. L’objectiu global és ampliar la zona d’actuació fins a cobrir el 60% del territori de Cantàbria, la qual cosa suposarà un 90% de la població, comptant per això amb una xarxa de transport d’1,5 GB.

Netcan- Fernando Gaspar, CEO

Aquesta proposta de negoci, a més d’implicar inversió i ocupació per a la regió, també comporta una sèrie d’efectes dinamitzadors molt importants. Ofereix un accés de qualitat a internet a totes les empreses i ciutadans que resideixen en zones allunyades dels grans nuclis de població, a emprenedors que decideixen arrencar els seus projectes des de casa, que en cas contrari es veurien acostats a migrar a altres entorns més ben connectats, o a petits negocis rurals.

NetCan, el mejor Internet

Gràcies als 416 inversors d’ECrowd! que han confiat els seus estalvis als tres projecte de NetCan, “un nombre important d’ajuntaments, empreses, autònoms i particulars han vist millorades les seves connexions a internet”, assenyala Gaspar. “Hem facilitat l’accés a l’Administració Electrònica a diversos ajuntaments, millorant de forma important les seves connexions, la qual cosa ha redundat en un millor servei a la població. També donem servei a quatre camps de golf, que ara poden treballar en xarxa amb la plataforma de la Reial Federació Espanyola de Golf. Un altre col·lectiu beneficiat és el de l’hostaleria rural, els establiments del qual poden oferir servei wifi al seu clients”, explica el CEO de NetCan.

“Amb el crowdlending el més important és el projecte i no el patrimoni”

Abans d’acudir a ECrowd! a la recerca de finançament, NetCan va voler demanar un préstec a la banca. “No valoraven el projecte ni el seu valor afegit, sinó només el patrimoni del que disposàvem per avalar la inversió, la qual cosa penalitza els nous projectes com el nostre”, es lamenta Gaspar. Davant aquesta realitat, van decidir buscar alternatives al finançament tradicional. Així va ser com van conèixer el crowdlending i a ECrowd!. “Amb el crowdlending el més important és el projecte i no el patrimoni”, afirma el CEO de la companyia.

Trobar una empresa com ECrowd! que aposti per tu i que valori el que fas en lloc del teu patrimoni és molt esperançador, especialment en projectes com el nostre que tenen una funció social molt important”, explica Fernando Gaspar. El CEO avança que de moment des de NetCan no es plantegen llançar una altra campanya de finançament ja que es troben en plena fase de consolidació dels projectes ja iniciats.


QUÈ HA ESTAT DE …? és una sèrie d’articles explicant l’evolució de diversos projectes finançats en ECrowd! L’objectiu és de mostrar, regularment, la realitat de l’impacte del finançament col·lectiu.

 

Vols estar informat dels nous projectes que s’obrin a Ecrowd! amb impacte positiu en la societat i el medi ambient?

Registra’t per rebre el nostre butlletí, deixant aquí el teu correu electrònic.



Tags:

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)