Sis grans àrees estratègiques en eficiència energètica

Energia eficient

No es tracta de generar més energia per satisfer la creixent demanda mundial, sinó de fer un ús més eficient de la mateixa per poder fer més amb menys. L’eficiència energètica és l’art d’utilitzar la menor quantitat possible d’energia a l’hora de satisfer les necessitats d’electricitat, climatització o transport. Com a tal és fonamental per aconseguir un món més sostenible. Igual d’important que les energies renovables o que l’economia circular.

El sector de l’eficiència energètica ha registrat un notable desenvolupament en els últims anys. Es troba “en un punt de no-retorn, amb perspectives de creixement i d’oportunitats”, assegura el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC). El Clúster ha identificat 6 àrees estratègiques per al sector de l’eficiència energètica. Aquestes sis 6 grans àrees parteixen d’una anàlisi exhaustiva del mercat feta pel mateix CEEC a través de l’“Estudi del Sector de l’Eficiència Energètica” (2016) i de l’“Update Estratégico del Sector de la Eficiencia Energética” (2015) realitzat per ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya que dona suport a les empreses locals perquè siguin més competitives.

Les 6 àrees identificades pel CEEC són les següents:

  1. DIGITALITZACIÓ DE L’ENERGIA. Com aconseguir que, per mitjà de la tecnologia, es pugui generar coneixement a través de les dades i que això faciliti la gestió de la demanda energètica.
  2. AUTOCONSUM I ENERGIES RENOVABLES. Contribuir que les renovables continuïn augmentant el seu pes en el mix energètic fins a representar el 100% de l’energia generada.
  3. MOBILITAT SOSTENIBLE. El desenvolupament de solucions alternatives de mobilitat intel·ligent i les consegüents infraestructures.
  4. XARXES INTEL·LIGENTS. El desenvolupament de noves alternatives energètiques més eficients i que millorin la qualitat de vida de la ciutadania.
  5. EFICIÈNCIA EN LA INDÚSTRIA. La definició de solucions per a l’optimització de processos i la recuperació i optimització energètica en el sector industrial.
  6. EDIFICACIÓ EFICIENT. Abordar els reptes d’eficiència i energia eficient derivats del sector de l’edificació.

Energia eficient

Més enllà de l’eficiència energètica, la tendència actual és parlar d’energia eficient, un canvi que el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), anteriorment Clúster de l’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), ja ha incorporat en el seu propi nom. S’entén per eficiència energètica un nou model que té com a principal font les renovables, que impulsa l’eficiència energètica i la generació local d’energia i que situa a la ciutadania en el centre, amb un rol més actiu que l’actual quant a productor i venedor d’energia.

Ecrowd!, com a plataforma de crowdlending i membre del CEEC, també és partícip d’aquest canvi de paradigma cap a un model energètic més eficient. Gràcies a les campanyes de crowdlending finançades a través d’ECrowd! tiren endavant projectes que contribueixen que l’energia sigui una mica més eficient i el món un lloc més sa i sostenible.

Tags: , , ,

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)