Eficiència energètica, la millor de les inversions

dia mundial de l'eficiència energètica

A més de ser una aliada en la lluita contra l’escalfament global, l’eficiència energètica, entesa com la reducció del consum d’energia a través de la modernització i optimització de les instal·lacions, és la millor de les inversions, tant per a una empresa, llar o administració pública.

Les petites i mitjanes empreses (pimes) podrien estalviar-se un de cada quatre euros a la seva factura energètica implantant mesures d’eficiència, segons l’Informe de Comportamiento Energético de las Empresas Españolas 2017, d’Endesa. La companyia elèctrica afirma en el seu estudi que les principals mesures són l’ajust i l’optimització de la potència contractada, el control i la reducció dels consums fantasmes (stand by), el control de l’energia reactiva amb la instal·lació de bateries condensadores i la instal·lació d’il·luminació eficient amb tecnologia LED.

En dos anys i mig, més de la meitat de les pimes podrien haver amortitzat totalment la inversió, calcula l’informe d’Endesa. Tot i això, el mateix estudi assenyala que només el 18% de les pimes posa en marxa mesures d’eficiència energètica. Per sectors, el terciari és el que més potencial d’estalvi presenta al representar el 35% del consum energètic de tot el sector de l’edificació, amb un potencial d’estalvi d’energia entre el 35% i el 50%.

Als habitatges, responsables del 15% del consum energètic total, també hi ha un gran marge de millora. Al seu 10º Índice de Eficiencia Energética en el Hogar, la Fundació Gas Natural Fenosa estima que les llars espanyoles podrien estalviar-se de mitjana un 27% en les factures elèctriques i de gas gràcies a canvis d’hàbits i millorant les instal·lacions energètiques. Aquest percentatge pot arribar al 40% amb la implantació de mesures de rehabilitació de l’immoble.

L’administració pública juga un paper molt important en l’àmbit de l’eficiència energètica. A més d’impulsar la implantació de mesures d’eficiència energètica pot aconseguir grans estalvis en benefici de les arques públiques. Una de les accions més implantades pels ajuntaments és el reemplaçament de les lluminàries tradicionals de l’enllumenat públic per altres amb tecnologia LED, amb el que s’aconsegueixen estalvis de fins a un 60%.

La suma de totes aquestes inversions té conseqüències milionàries per al mercat energètic i per a l’economia mundial: sense les millores en eficiència energètica dutes a terme des de l’any 2000, el món hauria utilitzat un 12% més d’energia el 2016, la qual cosa equival a agregar una altra Unió Europea al mercat mundial de l’energia, segons conclou l’estudi Energy efficiency 2017 Market Report. Des del 2010 la intensitat de l’ús de l’energia ha anat baixant constantment en una mitjana del 2,1% anual, que indica que el món està produint més per cada unitat d’energia consumida.

Degut precisament a l’important estalvi que suposen i al conseqüent retorn econòmic, els projectes d’eficiència energètica tenen un pes important a Ecrowd!. Són projectes rendibles, segurs i d’impacte positiu, com els agraden als nostres inversors. L’eficiència energètica és la millor de les inversions.

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)