Creix el finançament sostenible i amb ell, el ‘crowdlending’

17 Objectius de Desenvolupament Sostenible

Complir amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, el pla mundial d’acció per erradicar la pobresa, lluitar contra el canvi climàtic i protegir el medi ambient, costarà de 5 a 7 milers de milions de dòlars cada any d’aquí al 2030. Mobilitzar el finançament necessari per dur a terme aquest pla és un dels reptes més grans dels nostres temps. Per sort, sembla que el sistema financer global està cada vegada més disposat a utilitzar el seu capital per a aquesta transformació.

Des de juny del 2016, els països membres del G20 i altres nacions han fet grans passos per mobilitzar bilions de dòlars de capital públic i privat necessaris per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, d’acord amb el recent Informe sobre el progrés de les Finances Verdes de l’ONU Medi Ambient. Les tendències i les accions preses han promogut un augment dels fluxos de finançament verd, sobretot de les emissions de bons verds, que van augmentar a prop d’un 100% el 2016 en comparació amb l’exercici precedent, fins als 81.000 milions de dòlars.

Segons l’informe, els progressos realitzats a nivell nacional, internacional i als mercats financers i de capitals mostren que el sistema financer està canviant per alinear-se amb els imperatius del desenvolupament sostenible del segle XXI. Les finances digitals o fintech, entre les quals es troben les plataformes de crowdlending com ECrowd!, són una part creixent d’aquesta tendència a l’alça en les inversions per al desenvolupament sostenible.

L’economia espanyola no és aliena a aquest canvi de paradigma. El finançament sostenible, així com les fintech, està enlairant també a Espanya, tot i que la gran disrupció és encara per arribar, segons l’Anuari IEB Banca Digital y FinTech 2017. En el cas concret de la plataformes de crowdlending, l’anuari cita que a l’abril d’aquest any hi havia registrades en Espanya 18 plataformes i conclou que és molt probable que l’esmentada xifra es dupliqui el 2018. Tot i això, d’aquestes 18 només tres es dediquen al finançament sostenible o ètic, entre les quals es troba ECrowd!.

A l’igual que el conjunt del sector, ECrowd! també està registrant importants creixements. El 2016 el volum de préstecs finançats es va incrementar un 350% i el nombre d’inversors actius, un 175%. Aquest creixement ens va portar a superar al setembre el milió d’euros en projectes finançats des del nostre inici a finals del 2014. I continuem trencant barreres: al final del primer trimestre d’aquest any, vam assolir els 2,5 milions d’euros en préstecs, amb més de 2.300 inversors registrats a la nostra plataforma.

ECrowd!, nominada per al premi European Fintech Awards 2017

finançament sostenible i European Fintech Awards

La nostra plataforma de finançament ha estat nominada en la segona edició dels European Fintech Awards en la categoria de finances alternatives. Organitzats per Alex van Groningen i B.Hive, els European Fintech Awards tenen com a objectiu premiar les companyies més innovadores i disruptives en el camp de les finances digitals. A més de ser reconegudes com les millors empreses europees dins de la seva categoria, els guanyadors seran obsequiats amb la quota d’afiliació d’un any a B.Hive o amb una sessió gratuïta de coaching amb un coach de Scale-ups.eu.

Les 100 millors empreses fintech europees són escollides mitjançant la combinació d’una votació pública i el veredicte d’un panel d’experts. El període de votació finalitza el 15 d’agost i els qui desitgin votar a favor d’ECrowd poden fer-ho en el següent enllaç (vota per ECrowd!). Com la votació està disponible únicament en anglès, hem preparat una senzilla guia per als qui no estiguin familiaritzats amb el llenguatge de Shakespeare.

En funció de la votació en línia i del dictamen dels jutges, a finals d’agost es donaran a conèixer les tres millors empreses de cada una de les nou categories. El mateix dia del lliurament dels premis, el 27 de setembre, les empreses integrants d’aquest Top 3 tindran deu minuts per convèncer als jutges de per què mereixen ser el projecte guanyador de la seva categoria. A més, hi haurà un guanyador del conjunt del certamen.

Ajudeu-nos amb el vostre vot a formar part del Top 3 d’empreses fintech d’Europa!

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)