Sense educació no hi ha desenvolupament sostenible

Educació

Es diu que invertir en educació és la millor de les inversions. Aquesta dita de la saviesa popular també és aplicable al desenvolupament sostenible. De fet, Nacions Unides entén que el desenvolupament sostenible comença per l’educació. És a dir, que sense educació no hi ha desenvolupament sostenible possible.

Així és com contribueix l’ensenyament a la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU:

  1. Final de la pobresa. L’escolarització proporciona competències que permeten obtenir més ingressos i té una importància decisiva per escapar de la pobresa crònica i hereditària.
  2. Fam zero. Als països pobres, l’educació ajuda a garantir una dieta variada que comprengui micronutrients essencials, mentre que als països d’alts ingressos, ajuda a reduir l’obesitat. D’altra banda, contribueix a què els pares a adoptin pràctiques higièniques i de salut adequades.
  3. Salut i benestar. L’educació exerceix un paper molt important en la contenció de les malalties transmissibles, com la malària o la sida. Les persones amb estudis també tendeixen a actuar només detectar els primers símptomes, a acudir als serveis de salut i utilitzar-los més sovint i més eficaçment.
  4. Educació de qualitat. Quan els nens no aprenen a causa de la mala qualitat de l’ensenyament, tenen més probabilitats de repetir cursos i, en última instància, d’abandonar l’escola.
  5. Igualtat de gènere. L’educació és un passaport perquè les dones passin a formar part de la població activa, gaudeixin d’una autonomia més gran, tinguin poder per decidir sobre la seva pròpia vida de manera més conscient i puguin fer front a les diverses formes de discriminació per raó de sexe.
  6. Aigua neta i sanejament. Els agricultors amb estudis recorren més a la recollida d’aigua de pluja i a les tècniques complementàries de reg a fi de pal·liar l’escassetat d’aigua, mentre que les llars amb un nivell d’educació més alt solen consumir menys aigua.
  7. Energia assequible i no contaminant. Amb l’educació s’aconsegueix un grau més gran de sensibilització i preocupació, la qual cosa pot encoratjar les persones a reduir els efectes adversos que causen en el medi ambient amb mesures com un ús més eficient de l’energia.
  8. Treball decent i creixement econòmic. Un augment d’un any del nivell d’instrucció mig assolit per la població d’un país es tradueix en un increment del PIB per càpita anual del 2% al 2,5%. Aquest augment equival a un increment dels ingressos per càpita d’un 26% al llarg d’un període de 45 anys, la qual cosa ve a ser, aproximadament, la durada de la vida laboral d’una persona.
  9. Indústria, innovació i infraestructura. Quan la qualitat de l’educació és escassa, la base de competències de l’economia no pot convertir-se en motor del creixement.
  10. Reducció de les desigualtats. Ampliar l’educació, garantint, en particular, que la majoria de les persones hagi cursat estudis d’ensenyament secundari, és una condició fonamental per aconseguir una disminució de la desigualtat dins dels països.
  11. Ciutats i comunitats sostenibles. La concentració de poblacions amb instrucció en zones urbanes estimula el desenvolupament econòmic i la innovació.
  12. Producció i consum responsables. Al millorar els coneixements, inculcar valors, promoure creences i modificar actituds, l’educació té un poder considerable per canviar els estils de vida i les conductes que són perjudicials per al medi ambient
  13. Acció pel clima. L’educació contribueix a la millora de la comprensió dels fonaments científics del canvi climàtic i d’altres qüestions ambientals.
  14.  i 15. Vida submarina i vida d’ecosistemes terrestres. Com més alt és el nivell d’educació, més activisme en suport de les polítiques ambientals i més participació política en qüestions relacionades amb el medi ambient.
  1. Pau, justícia i institucions sòlides. L’educació de bona qualitat permet que les persones prenguin decisions fonamentades sobre qüestions que els concerneixen i que participin més activa i constructivament en els debats polítics locals i nacionals. També ajuda que disminueixi la corrupció política i és imprescindible perquè funcioni el sistema de justícia.
  2. Aliances per aconseguir els objectius. Perquè una agenda de desenvolupament sostenible sigui eficaç es necessiten aliances entre els governs.

Des de la plataforma de crowdlending Ecrowd! hem finançat un parell de projectes relacionats amb el sector de l’ensenyament. En un d’ells vamaconseguim formalitzar un crèdit de 60.800 euros perquè els alumnes del Col·legi Saint Philip’s British School de Linares (Jaén) poguessin gaudir d’un laboratori i d’unes aules amb una millor qualitat ambiental. D’altra banda, els 25.300 euros recaptats per a l’escola pública Montserrat Vayreda de Lladó (Girona) van servir perquè aquesta fos més sostenible i eficient energèticament. Ajudar el finançament de projectes és la nostra manera de contribuir a una educació de qualitat que contribueixi a un desenvolupament més sostenible.

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)