Fibra òptica a l’Ametlla de Mar, una bona oportunitat per invertir

La Cala fibra optica inversion

Proyecto La Cala Fibra

L’Ametlla de Mar és un poble costaner de la comarca del Baix Ebre. Conegut més popularment com La Cala, reuneix una població de 7.700 habitants i les seves principals activitats econòmiques són la pesca i el turisme. Situada entre la muntanya i el mar, la localitat atrau milers de turistes cada estiu, que van a gaudir de la costa catalana sense les presses i la massificació de les principals ciutats del litoral.

La Cala és un poble mitjà, però té clares les seves necessitats. I una d’elles és una connexió ràpida i fiable a internet, que faci més senzilla la vida dels seus habitants i permeti potenciar els seus negocis. Una connexió que arribi a tot el poble i que circuli a través de la fibra òptica, el sistema que està cridat a ser l’estàndard a Europa en els propers anys. Però com passa en moltes altres petites localitats, la fibra òptica no ha arribat encara. La raó que esgrimeixen moltes vegades les grans empreses de telecomunicacions per justificar les seves xarxes incompletes és que en alguns d’aquests llocs no hi ha prou negoci per a elles i que, per tant, no els interessa. El president de Telefónica, César Alierta, ho va dir clarament el 2013: “Hi ha alcaldes que em demanen fibra òptica al seu poble, però Telefónica no és una ONG“.

Així, sense el suport de cap gegant de les telecomunicacions, L’Ametlla de Mar s’ha llançat a la implantació del seu propi sistema local de fibra òptica. El projecte l’està realitzant l’empresa La Cala Fibra SL, i la xarxa ja està funcionant a bona part del poble. Arran de l’èxit, l’empresa està portant ara la xarxa a més de 1.000 noves llars i empreses. Per finançar el projecte d’aquesta inversió, valorat en uns 100.000 euros, la companyia va recórrer al crowdlending d’ECrowd! Des de La Cala Fibra expliquen per què van decidir escollir ECrowd!: “Perquè l’obtenció del volum de finançament desitjat es realitza per fases d’una manera ràpida, senzilla, pràctica i operativa, allunyada de la burocràcia de l’entorn bancari”.

El projecte està dividit en quatre fases, tres de les quals ja s’estan executant perquè van aconseguir el finançament a la plataforma ECrowd!. En aquest moment, la Cala Fibra porta executat més del 30% del projecte total previst, la qual cosa suposa que la fibra òptica arribarà d’un moment a un altre a 380 famílies i 20 empreses i institucions, entre les que s’inclou l’única Escola Nàutico-pesquera de Catalunya.

Per què és important invertir en completar el finançament de la 4a fase del projecte? “Perquè representa la posada a punt de la xarxa de fibra que cobrirà el barri de Ribes Altes, sense la qual no es podria activar el total dels nous clients”, ens expliquen des de La Cala Fibra SL.

Ja es pot participar en el finançament col·lectiu de la 4a fase del projecte per ampliar la fibra òptica a La Cala i millorar així les vides dels seus habitants i les seves possibilitats de generar negocis que redundin en el benestar local. Igual que les altres dues parts que ja van aconseguir finançament, aquesta 4a fase del projecte sol·licita un import de 25.000 €, del qual, a dia d’avui, ja s’ha cobert més de la meitat. L’interès és del 6,50% i el termini per a la seva devolució, de 5 anys. [Si no saps com esbrinar quants diners podries guanyar invertint en aquest interessant projecte, visita el nostre post sobre com calcular el benefici d’atorgar un préstec.]

 

En donar suport a projectes com La Cala Fibra i facilitar un nou canal de finançament, tan allunyat dels bancs i de la seva lletra petita i també del model d’economia especulativa, a ECrowd! creiem que contribuïm, d’una manera modesta, a generar un impacte social positiu.

 

L’equip de ECrowd!

www.ecrowdinvest.cat

Tags:

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)